سنگ آهن
فولاد ایران: هفته گذشته در چین قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد تا ۲۵ دلار افت داشته ۱۷۰ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. ظاهرا علت اصلی افت قیمت کنترل آلودگی هوا در استان تانگشان بود که تا دوشنبه این هفته ادامه دارد. از طرفی به نظر اغلب فعالان بازار برنامه کاهش تولید فولاد چین تا پایان سال با جدیت ادامه خواهد داشت و بر بازار سنگ آهن اثر منفی می گذارد.
در بازار صادرات ایران، سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد با ۳۰ دلار کاهش نسبت به دو هفته قبل به ۱۳۷.۶ دلار و سنگ آهن هماتیت خلوص ۶۱ درصد نیز با همین مقدار افت به ۱۳۶.۵ دلار هر تن فوب رسید.
قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته قیمت قراضه وارداتی سنگین ۱ و ۲ ( ۲۰-۸۰ ) در ترکیه حدود ۵ دلار دیگر افت داشته ۴۶۴ دلار هر تن سی اف آر بود. همانطور که انتظار می رفت ظاهرا روند نزولی ادامه دارد و کف قیمت هنوز مشخص نیست.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن با ۲ دلار افت به ۴۳۱ دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا در ۵۰۳ دلار هر تن سی اف آر ثبات داشت.
در بازار داخلی امریکا نیز قراضه خرد شده در ۵۰۲ دلار هر لانگ تن ثبات داشت.
بیلت
فولاد ایران: بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته با ۱۱ دلار افت به ۶۳۹ دلار هر تن فوب رسید.
در ترکیه قیمت بیلت وارداتی در ۶۵۵ تا ۶۷۵ دلار هر تن سی اف آر ثابت ماند. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز ۶۷۵ تا ۶۸۰ دلار هر تن فوب و بدون تغییر باقی ماند.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی از ۷۲۰ دلار هفته قبل به ۶۹۰ تا ۷۰۰ دلار هر تن سی اف آر رسید.
همچنین هفته گذشته به گزارش متال بولتن، قیمت بیلت صادراتی ایران نیز از ۶۳۸ تا ۶۴۵ دلار به ۶۱۰ تا ۶۲۰ دلار هر تن فوب کاهش داشت.
بیلت در بازار ایران
فولاد ایران : قیمت شمش روند نزولی داشت . رفع مشکل برق و عرضه های این هفته در بورس نوید افزایش عرضه و کاهش قیمت را به بازار داد. سهم عمده عرضه ها برای ماه مهر بود به همین دلیل از نظر عرضه واقعی تاثیر جدی در بازار نخواهد داشت ولی اثر روانی شروع عرضه ها نتیجه بخش بود. در این هفته ۱۰۷ هزار تن شمش عرضه شد که میانگین قیمت آن ۱۳۸۴۸۰ ریال بود . با توجه به قیمت آهن اسفنجی فروخته شده در بورس این قیمت به کف قیمت شمش نزدیک است مگر اینکه قیمت آهن اسفنجی کاهش یابد .
مقاطع
فولاد ایران: هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس در حدود ۷۷۰ دلار هر تن فوب ثبات نسبی داشت.
در چین قیمت میلگرد صادراتی با ۲ دلار افت ۹۰۶ دلار هر تن فوب شد. میلگرد صادراتی ترکیه نیز در ۷۱۵ تا ۷۳۰ دلار هر تن فوب بدون تغییر ماند.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد از ۷۴۰ تا ۷۵۵ دلار به ۷۴۰ دلار هر تن سی اف آر رسید.
همچنین در بازار امریکا نیز میلگرد در ۹۶۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند.
مقاطع در بازار ایران
فولاد ایران : قیمت میلگرد روند کاهشی داشت که کاملاً قابل پیش بینی بود رکود بازار میلگرد نوید این را می داد که قیمت میلگرد به سقف خود رسیده است. در این هفته ۸۵ هزار تن مقاطع در بورس عرضه شد که ۴۵ هزار تن آن در قیمت میانگین ۱۵۲۸۵۰ ریال به فروش رسید. سهم عمده این میلگردها زمان تحویل بیش از یک ماه داشت. مفهوم آن اینست که نباید انتظار داشت که قیمت میلگرد کاهش زیادی داشته باشد .
فولاد ایران : قیمت تیرآهن روند نزولی داشت که ناشی از رکود تقاضا بود .
ورق
فولاد ایران: هفته گذشته ورق گرم صادراتی سی آی اس از ۹۱۵ تا ۹۳۰ دلار به ۹۲۰ دلار هر تن فوب کاهش داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین با ۵ دلار افت به ۹۳۰ دلار هر تن فوب رسید.
در ترکیه آخرین قیمت ورق گرم وارداتی هفته گذشته از ۹۳۵ تا ۹۵۰ دلار به ۹۴۹ دلار هر تن سی اف آر رسید. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز از ۹۲۵ تا ۹۳۰ دلار به ۹۲۰ تا ۹۲۵ دلار هر تن سی اف آر افت داشت.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم ۵ یورو افت داشته ۱۱۶۵ یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار امریکا نیز ورق گرم از ۱۸۵۷ دلار به ۱۸۷۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه بهبود داشت.
همچنین هفته گذشته متوسط قیمت اسلب صادراتی ایران بنا بر گزارش متال بولتن از ۷۶۵ دلار به ۷۲۵ تا ۷۴۰ دلار هر تن فوب رسید. اسلب سی آی اس نیز از ۸۳۰ تا ۸۴۰ دلار به ۷۹۰ تا ۸۱۵ دلار هر تن فوب کاهش داشت.
ورق در بازار ایران
فولاد ایران : قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه ۲۵۵۰۰۰ ریال قیمت داشت که تا روز چهارشنبه به ۲۷۱۰۰۰ ریال رسید . فولاد مبارکه نزدیک به ۱۰۰ هزار تن ورق گرم HR را پس از سه هفته عرضه کرد. شیوه پرداخت که ال سی دیداری بود باعث شد که قیمت به طرز عجیبی اوج بگیرد. به همین دلیل روز چهارشنبه بازار ورق گرم به کما رفت و همه فروشنده ها دست از معامله کشیدند. مفهوم قیمت فروخته شده بالای ۲۳۰۰۰ تومان پایه تحویل سه ماهه این نتیجه را می رساند که قیمت ورق گرم فضایی برای کاهش ندارد. فارغ از مساله قطع برق تلاش برای صادرات عامل اصلی حفظ قیمت ورق گرم است.
فولاد ایران : ورق اکسین بازار رو به افزایشی با شیب ملایم داشت. شنیده شده است که این کارخانه از روزهای آینده به مدار تولید باز می گردد .
فولاد ایران : ورق کاویان بازار باثباتی داشت. مدیریت کارخانه بازار را به نحوه دقیقی رصد می کند. با توجه به رقبای کاویان مثل ورق اصفهان و خرم آباد تقاضای این کالا به سادگی قابلیت جانشینی دارد. به همین علت افزایش آن به سادگی آنهم در بازار راکد امکان پذیر نیست .
فولاد ایران : ورق سرد افزایش قیمت داشت بخشی از این افزایش قیمت ناشی از عملکرد مبارکه در بورس و بخش دیگر حجم عرضه این کارخانه به بازار بود.
فولاد ایران : ورق گالوانیزه به دنبال بهبود قیمت ورق گرم و رشد نرخ ارز با افزایش روبرو شد در حالیکه بازار این کالا هم با رکود روبرو بود .
تحلیل هفته :
فولاد ایران: در هفته های پیش رو تاثیر عوامل زیر را بر بازار باید به دقت رصد کرد
۱- ترس بازار داخلی از حجم معامله و کاهش قیمت. این امر باعث می شود تا تجار دست از خرید بردارند و به انتظار ثبات بازار بنشینند .
۲- نوسان نرخ ارز، که با شروع کار دولت آقای رئیسی گمانه زنی بر سر کاهش نرخ آن بسیار قوی است. کاهش نرخ ارز باعث پایین آمدن قیمت کدال می گردد که بالطبع آن قیمت مواد اولیه باید سیر نزولی به خود بگیرد.
۳- با روان شدن مساله برق، کارخانه های داخلی با اعتماد به نفس شروع به صادرات می نمایند تا جبران کاهش تولید ۲۰ روز گذشته را بنمایند. این امر در ماههای آینده بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد .
۴- با شروع فعالیت دولت جدید بودجه های عمرانی فعال خواهد شد این امر باعث رونق بازار فولاد می گردد.
برآیند عوامل فوق می تواند باعث افت کوتاه مدت بازار فولاد باشد تا نگرانی فعالان اقتصادی برطرف گردد اما کاهش قیمت نمی تواند جدی باشد به دو دلیل: اول حجم پول در گردش دوم: افزایش تقاضا چه به لحاظ صادرات چه درخواستهای داخلی.
بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م.چیت ساز
منبع: پایگاه خبری فولاد ایران