نگاهی به اقدامات و دستاوردهای دولت شهید آیت الله رئیسی (بخش دوم)
به بخشی دیگر از دستاوردهای دولت شهید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری فقید در این سه سال توجه میکنیم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی شرکت خدمات عمومی فولاد ایران از روابط عمومی صندوق بازنشستگی فولاد، در راستای جهاد تبیین و به منظور انعکاس دستاوردهای دولت شهید جمهور آیت الله رئیسی، در گزارش هایی به تشریح این دستاوردها پرداخته که بخش دوم این گزارش به شرح ذیل می باشد.
6-ورود به مجامع بینالمللی (شانگهای و بریکس،…) ؛ یک نگاه اشتباه در گذشته کم توجهی به مجامع غیر غربی بود که در این دولت این امر اصلاح شد و نتیجه آن را میتوان در تحرکات منطقهای ایران که آوردههای اقتصادی زیادی داشته و در آینده اثرات آنها نمود بیشتری خواهد داشت، مشاهده نمود.
7-رشد اقتصادی از منفی به سمت مثبت شدن؛ یکی از اصلیترین موضوعاتی که در این سالهای اخیر اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده و روند توسعه آن را با کندی همراه نموده است، ارتباط اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی در حوزه ارتباط و تعاملات جهانی برای جذب سرمایه گذار خارجی بوده است. در این چارچوب، در شرایطی که بسیاری از کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس در این سالها توانستهاند با جذب سرمایههای خارجی به سمت توسعه زیرساختهای اقتصادی خود حرکت کنند، ولی در ایران شرایط متفاوت بوده است. سهم سرمایهگذاری خارجی در اقتصاد ایران، بدلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا بسیار محدود بوده و همین موضوع کار را برای برنامهریزی و توسعه در آینده دشوار کرده است. کاهش شدید سرمایه گذاری خارجی و تعطیلی تعداد زیادی از کارگاه های تولیدی در سال های دهه 90 و خروج آمریکا از برجام منجر به رشد منفی اقتصادی کشور شده بود و روند احیاء کارخانههای تعطیل و نیمه تعطیل توانست این نسبت را برعکس نماید و باعث مثبت شدن رشد اقتصادی کشور گردد.
8-رشد ترانزیت؛ تحولات پیرامونی ایران و برخی تلاشهای دولت فعلی باعث شد برخی ابرراههای ترانزیتی ایران دوباره مورد توجه قدرتهای اقتصادی قرار گیرد و کشورهایی چون چین، هند و روسیه سرمایه های قابل توجهی را در این حوزه وارد ایران نمایند. جاده ابریشم شرق به غرب و شمال به جنوب و جنوب به شمال در این راستا در حال پیگیری با سرمایه گذاریهای خارجی هستند.
9-تولید گندم و خودکفایی در آن؛ با حمایت از دیم کاری و قیمتگذاری مناسب خرید از کشاورزان که تنها در سال1402 بیش از 14 میلیون تن گندم بوده و 10 میلیون وسیصد وپنجاه هزار تن آن توسط دولت به صورت تضمینی خریداری شده است، نشان از رشد بخش کشاورزی دارد، زیرا در میزان کشت و برداشت گندم همواره به عنوان یک شاخص در عرصه کشاورزی عمل کرده است. در همین زمینه میتوان به ایجاد کارت نان و کاهش مصارف و کنترل آن با استفاده از هوش مصنوعی اشاره کرد به نحوی که مصرف آرد کشور در سال 1402 تقریبا به میزان مصرف آرد در سال 1398 برگشت که نشان از صرفه جویی فراوانی در این امر دارد.
10-رشد سرمایهگذاری خارجی ؛ هر چند میزان سرمایه گذاری خارجی در کشور به خاطر تحریمهای ثانویه آمریکا در ایران کم است، اما در سه سال گذشته سرمایه گذاری خارجی در کشور از رشد نسبی برخوردار بوده است تا جایی که اخیرا شرکت تخصصی مالی اعتباری بلومبرگ در گزارشی میزان ریسک در 100 شرکت بورسی ایران را فاقد ریسک سرمایه گذاری اعلام کرد.
11-مدیریت حوزه انرژی علیالخصوص برق و آبرسانی؛ میزان اندک خاموشی های تابستان گذشته نسبت به سالهای قبل نشان از رشد تولید برق و مدیریت استفاده از آن بوده است و در حوزه آبی نیز پروژههای خوبی در کشور اجرا شد که به میزان زیادی از تنش های آبی جلوگیری نمود.