صنعت فولاد؛ قربانی نخست محدودیتهای انرژی
مدیرعامل فولاد ناب تبریز گفت: در چند سال اخیر واحدهای فولادی در تخصیص منابع در پایینترین جایگاه قرار داشتند؛ اما در لیست اعمال محدودیتها، در ردیف اول قرار میگیرند.
کریم رحیمی در رابطه با وجود محدودیتهای انرژی و تاثیر آن بر جایگاه جهانی ایران در زمینه تولید فولاد بیان کرد: میتوان گفت در صورتی که درگیر محدودیتهای انرژی نبودیم و حاملها و زیرساختهای مناسب داشتیم، قطعا توانایی کسب رتبه ششم یا هفتم دنیا در بحث تولید فولاد را داشتیم؛ چرا که مواد اولیه و سنگ آهن مورد نیاز در دسترس است.
علاوه بر این، با توجه به وضعیت حاملان انرژی و به ویژه گاز، میتوانیم حرف اول را در این زمینه بزنیم؛ اما به علت عدم وجود زیرساختها و ناترازیها استفاده بهینهای نداشتیم.
وی در خصوص زمانبندی قطعی گاز افزود: تاکنون اطلاعیهای در این مورد به صورت کتبی دریافت نکردیم؛ اما در برخی از جلساتی که در اتاق بازرگانی برگزار شد، اعلام کردند باید به فکر برنامهریزی برای محدودیتها باشیم.
مدیرعامل فولاد ناب تبریز ادامه داد: پیشبینی میشود امسال نسبت به سال گذشته افزایش محدودیتهای انرژی را تجربه خواهیم کرد؛ حتی در این مورد اگر به آمار متولیان امر رجوع کنیم متوجه خواهیم شد که هر سال نسبت به سالهای گذشته ناتزاریها تشدید میشود. آمار نشان میدهد محدودیتهای امسال بین ۲۰ تا ۳۰ درصد در مقایسه با سال گذشته رشد خواهد کرد.
رحیمی اظهار کرد: در زمینه گاز و برق شاهد ناترازی هستیم و مسئولان امر برای مقابله با این موضوع، راه ساده را انتخاب میکنند؛ یعنی واحدهای تولیدی را حذف میکنند. در چند سال اخیر واحدهای فولادی در تخصیص منابع در پایینترین جایگاه قرار داشتند؛ اما در لیست اعمال محدودیتها، در ردیف اول قرار میگیرند.
وی در پایان اضافه کرد: انتظار میرود ناترازی انرژی به واحدهای فولادی محدود نشود و حتی سایر واحدهای صنفی را نیز در بر نگیرد. علاوه بر این، توقع داریم در فصل زمستان برنامهریزی درستی در نظر بگیرند تا حداقل توقف تولید را داشته باشیم و در این راستا، ضرر و زیان کمتری شامل حال تولیدکنندگان شود.
منبع: فولادبان