رقابت ناعادلانه؛ چالشی بزرگ برای صنعت فولاد
کمیته فولاد سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) نسبت به انحراف بازار فولاد به دلیل رقابت ناعادلانه و روند رو به رشد در دور زدن اقدامات حمایتی تجاری ابراز نگرانی کرد. عواملی وجود دارند که پیش از این در گذشته از بحران در صنعت فولاد خبر داده اند که شامل رشد سریع ظرفیت مازاد، افزایش رقابت ناعادلانه در صادرات فولاد، کاهش قیمت محصولات فولادی و افزایش تنشهای تجاری است.
تقاضای جهانی فولاد برای سومین سال متوالی کاهش یافته و بسیاری از شرکتها همچنان در تلاش برای حفظ یا بازگرداندن سودآوری خود هستند. در مورد تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵، ممکن است به طور کلی بهبود مختصری مشاهده شود، اما خطراتی مانند عدم اطمینان اقتصادی و ژئوپلیتیکی، رکود در چین و بدتر شدن وضعیت ظرفیت مازاد جهانی وجود دارد. در حال حاضر، ظرفیت مازاد جهانی به سطوح بحرانی رسیده منجر به اختلالات تجاری شده که بیشتر کشورهای تولیدکننده فولاد را تحت تاثیر قرار داده است.
صادرات خالص فولاد چین در سال جاری به حدود ۱۰۰ میلیون تن افزایش یافته که باعث ایجاد اختلالات قابل توجهی در بازار جهانی شده است. به طور خاص، یارانههای چین به صنعت فولاد آن پنج برابر بیشتر از سایر اقتصادهای غیرعضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و بیش از ۱۰ برابر بیشتر از کشورهای عضو است. در عین حال، یارانه صنعت فولاد در کشورهای غیر عضو در قالب کمکهای نقدی ۴۲ درصد و از نظر استقراض ۱۱ برابر بیشتر از کشورهای عضو است. اعضای کمیته فولاد این سازمان به ویژه خواستار همکاری بیشتر برای مقابله با دور زدنهای تجاری شدهاند.
منبع: ایفنا