به گزارش روابط عمومی «شرکت خدمات عمومی فولاد ایران»، یک گروه دوحزبی از قانونگذاران آمریکا روز دوشنبه لایحهای را برای تقویت قوانین اجرایی تجاری ایالات متحده ارائه خواهند کرد. این لایحه به تأثیر شرکتهای تحت حمایت چین که بخشهایی از تولید خود را به کشورهای دیگر منتقل میکنند تا از پرداخت تعرفههای آمریکا اجتناب کنند، رسیدگی خواهد کرد.
سناتور جمهوریخواه تاد یانگ از ایندیانا و سناتور دموکرات تینا اسمیت از مینهسوتا رهبری این گروه متشکل از بیش از دوازده سناتور را بر عهده دارند که در حال معرفی این قانون هستند.
اهداف اصلی این لایحه
این لایحه به دنبال اعطای ابزارهای جدید به وزارت بازرگانی ایالات متحده برای رسیدگی به نگرانیها در مورد سیاستهای تجاری چین و ابتکار کمربند و جاده است. یک پروژه بینالمللی زیربنایی چین که با هدف افزایش تجارت و اتصال آسیا، اروپا و آفریقا اجرا میشود.
تاد یانگ در بیانیهای اعلام کرد: «چین بازار آزاد را با دامپینگ محصولات ارزانقیمت و ارائه یارانه به صنایع مختلف دچار انحراف کرده است، اقداماتی که با هدف آسیب رساندن به کسبوکارها و کارگران آمریکایی انجام میشود.»
همچنین، نسخه مشابهی از این لایحه در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه خواهد شد.
تینا اسمیت نیز افزود: «رقبای خارجی مانند چین مدتهاست که درگیر شیوههای تجاری ناعادلانه بودهاند که باعث تضعیف صنعت داخلی و تهدید امنیت ملی ما شده است.»
سفارت چین در واشنگتن هنوز در این باره اظهار نظری نکرده است.
حمایت صنعت فولاد از این لایحه
مؤسسه آهن و فولاد آمریکا از این لایحه استقبال کرده و آن را گامی در جهت مقابله با مشکل رو به رشد یارانههای فرامرزی توصیف کرده است. این مؤسسه تأکید کرده که برخی دولتهای خارجی، مانند چین، نه تنها به صنایع داخلی خود یارانه میدهند، بلکه صنایع مشابه در کشورهای دیگر را نیز حمایت مالی میکنند.
این لایحه به وزارت بازرگانی آمریکا اجازه خواهد داد که قانون اعمال تعرفههای جبرانی (Countervailing Duty Law) را که به دولت اجازه میدهد محصولات خاص از کشورهای مشخص را هدف قرار دهد، در مورد یارانههای انتقالی نیز اجرا کند.
مقررات سختگیرانهتر در برابر دامپینگ و دستکاری ارزی
از دیگر مفاد این لایحه: سختتر کردن قوانین ضددامپینگ، تعیین ضربالاجلهای مشخص برای تحقیقات مربوط به دور زدن تعرفهها، اعمال قانون بر مواردی مانند دستکاری ارزی و پرداختن به واردات کالاهایی مانند کابینتهای آشپزخانه از چین است.
تعرفههای جدید آمریکا بر فولاد و آلومینیوم
دو هفته پیش، رئیسجمهور دونالد ترامپ تعرفههای وارداتی فولاد و آلومینیوم را به میزان ۲۵ درصد افزایش داد. این تعرفهها از ۴ مارس اجرایی خواهند شد.
طبق دادهها، تولید آلومینیوم در کارخانههای ذوب ایالات متحده در سال گذشته تنها ۶۷۰ هزار تن بوده است—در حالی که این میزان در سال ۲۰۰۰ برابر با ۳.۷ میلیون تن بوده است.
همچنین، واردات فولاد در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۳ درصد از مصرف فولاد آمریکا را تشکیل داده است.
نقش چین در بحران ظرفیت مازاد فولاد
اگرچه چین حجم اندکی از فولاد خود را مستقیماً به ایالات متحده صادر میکند، اما عامل اصلی ظرفیت مازاد فولاد در جهان محسوب میشود.
به گفته مقامات آمریکایی، شرکتهای فولادسازی ایالات متحده معتقدند که تولید یارانهای در چین باعث میشود سایر کشورها تولیدات خود را افزایش داده و فولاد چینی را از طریق کشورهای دیگر به آمریکا صادر کنند تا از تعرفهها و محدودیتهای تجاری آمریکا فرار کنند.