به گزارش روابط عمومی «شرکت خدمات عمومی فولاد ایران»، قیمتهای آتی سنگ آهن برای سومین جلسه متوالی در روز چهارشنبه تضعیف شد، که ناشی از دیدگاههای تضعیفکننده درباره صادرات فولاد چین و افزایش تنشهای تجاری بین آمریکا و بزرگترین مصرفکننده، چین، بود.
قرارداد سنگ آهن پرمعامله ماه مه در بورس کالا دالیان چین (DCE) در ساعت ۰۳۰۱ به وقت گرینویچ، با کاهش ۰.۶۱٪ به ۸۱۵ یوان (معادل ۱۱۲.۲۹ دلار) در هر تن متریک معامله شد.
در حالی که سنگ آهن شاخص ماه مارس در بورس سنگاپور با افزایش ۰.۳ درصد به ۱۰۶.۳۵ دلار در هر تن معامله گردید.
هفته گذشته، رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، یادداشتی امضا کرد که هدف آن تشدید محدودیتها بر سرمایهگذاریهای چین در حوزههای راهبردی بود و این امر باعث شد که سهامهای چین در روز سهشنبه کاهش پیدا کند.
به گفته مشاوران چینی از شرکت Hexun Futures در یادداشتی، به دلیل تعرفههای اضافی اعمال شده توسط ویتنام و کره جنوبی، صادرات مستقیم فولاد چین تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و فشار بر قیمتها افزایش مییابد.
ویتنام هفته گذشته اعلام کرد که تعرفه ضد دامپینگ موقتی بر برخی از محصولات فولادی وارداتی از چین اعمال خواهد کرد، در حالی که کره جنوبی به طور موقت تعرفههایی بر واردات ورق فولادی چین اعمال کرده است.
با این حال، دلار آمریکا در روز چهارشنبه نزدیک به حداقل ۱۱ هفته خود در برابر ارزهای اصلی کاهش یافت. دلار ضعیف، کالاهایی که به دلار قیمتگذاری میشوند را برای دارندههای ارزهای دیگر ارزانتر میکند. شرکتهای تولید فولاد تولید را از سر گرفتهاند و این امر تقاضا برای تأمین مجدد مواد اولیه را افزایش داده است.
در چین، تولید روزانه فولاد خام شرکتهای اصلی فولادی با افزایش ماهانه ۰.۸٪ به ۲.۱۵۱ میلیون تن رسیده است، در حالی که تولید متوسط روزانه فولاد به میزان ۴.۲٪ در مقایسه با ماه قبل به ۲.۰۳۷ میلیون تن افزایش یافته است.
سایر مواد اولیه مورد استفاده در تولید فولاد در بورس دالیان نیز تضعیف اندکی را تجربه کردند؛ ذغال فشنگ و کوک به ترتیب با کاهش ۰.۴۶ و ۰.۳۳ درصدی مواجه شدند.
شاخصهای فولادی در بورس آتی شانگهای بدون تغییر باقی ماندند. میلگرد با افزایش ۰.۷۶ درصد و کویل نورد داغ با رشد ۱ درصد روبهرشد بودند، در حالی که استیل ضدزنگ با کاهش ۰.۵۳ درصد و میلگرد سیمی با کاهش ۰.۰۶ درصد مواجه شدند.