به گزارش روابط عمومی «شرکت خدمات عمومی فولاد ایران»، چین متعهد شد که مازاد تولید در بخشهای فولاد و نفت را که دو مورد از ضعیفترین و آلایندهترین صنایع کشور هستند، اصلاح کند. این اقدام بخشی از تلاش دولت برای بازسازی اقتصاد کشور و دستیابی به اهداف رشد قوی است.
تعهد به کاهش تولید فولاد توسط کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات در نشست سالانه سیاستگذاری چین در پکن در روز چهارشنبه اعلام شد. این نهاد برنامهریزی اقتصادی همچنین اعلام کرد که میخواهد پالایشگاهها میزان تولید سوخت را کاهش داده و در عوض، بر تولید محصولات پتروشیمی تمرکز کنند، زیرا برقرسانی به بخش حملونقل، الگوی مصرف انرژی در کشور را به سرعت تغییر میدهد.
برنامههای بلندپروازانه هزینهکرد دولت چین برای سال جاری، واکنش محدودی در بازار کالاها به همراه داشت، زیرا این بازارها با مشکل مازاد ظرفیت روبهرو هستند و تهدیدهای ناشی از جنگ تجاری با واشنگتن بر رشد اقتصادی سایه افکنده است.
تداوم هدف رشد اقتصادی و افزایش بدهی دولتهای محلی
پکن برای سومین سال متوالی هدف رشد اقتصادی حدود ۵ درصد را حفظ کرد، که این هدف با بالاترین میزان کسری مالی در بیش از سه دهه گذشته و تعهد به افزایش انتشار اوراق قرضه دولتی محلی به سطحی بیسابقه حمایت میشود.
طبق گزارشهای ارائهشده در کنگره، یکی از اولویتهای اصلی سیاستگذاران، تسریع در رفع ضعف تقاضای داخلی خواهد بود.
واکنش بازارهای جهانی به برنامه اقتصادی چین
بازارهای جهانی به برنامه اقتصادی چین واکنش نشان دادند و در اولین اتفاق قیمت مس به دلیل امیدواری به افزایش تقاضای داخلی کمی افزایش یافت. همچنین قیمت سنگآهن کاهش یافت، که نشان میدهد هزینههای دولت بیشتر به سمت حمایت از مصرف خصوصی و اقتصاد جدید خواهد رفت، نه سرمایهگذاری دولتی در صنایع سنتی.
چالشهای انتقال به مدل رشد جدید
با این حال، اهداف غیرجاهطلبانه دولت برای کاهش شدت مصرف انرژی نشاندهنده این است که پکن عملاً از هدفگذاری پنجساله خود در این زمینه صرفنظر کرده است.
این تصمیم اعترافی به چالشهایی است که چین در انتقال به محرکهای جدید رشد با آن مواجه شده است، بهویژه پس از روند بهبودی ناامیدکننده اقتصاد کشور از بحران همهگیری کرونا.