به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات عمومی فولاد ایران، فولادسازان در فروردین ۱۴۰۴ با کاهش شدید برق تا ۸۰٪ روبرو شدهاند؛ شوکی تازه به صنعت در سالی که به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده است. در حالی که تنها حدود ۲۰ روز از آغاز سال ۱۴۰۴ گذشته، فولادسازان کشور با محدودیتهای شدید و کمسابقه در تأمین برق مواجه شدهاند؛ بهطوریکه طبق گزارش میدانی، برخی کارخانهها با کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی و حتی در مواردی با افت ۸۰ درصدی تخصیص برق روبرو شدهاند.
این اتفاق در حالی رخ داده که واحدهای فولادی کشور تا پایان اسفند سال گذشته با قطعیهای متعدد برق و گاز دستوپنجه نرم میکردند و انتظار داشتند حداقل در نخستین ماه سال جدید، تولید بدون محدودیت را تجربه کنند. اما برخلاف انتظار، از نیمه فروردینماه با اخطارهای ادارات برق منطقهای، موج جدیدی از محدودیتها آغاز شده است.
بر اساس گزارشها، شرکتهای بزرگ فولادی از جمله فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب، فولاد سیرجان ایرانیان و سایر واحدهای بزرگ تولیدی، ناچار به کاهش مصرف برق به میزان حداقل ۳۰ درصد در روزهای ابتدایی سال شدهاند.
این محدودیتهای ناگهانی و خارج از برنامه، آن هم در سالی که با شعار «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده، شوک تازهای به زنجیره تولید فولاد وارد کرده و نگرانیهایی جدی در میان فعالان صنعت به وجود آورده است.