به گزارش روابط عمومی « شرکت خدمات عمومی فولاد ایران» تولید فولاد خام در کارخانههای آلمان در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل ۵ درصد افزایش یافت و به ۳۷.۲ میلیون تن رسید. این آمار توسط فدراسیون ملی فولاد آلمان (WV Stahl) اعلام شده است.
با این وجود، فعالیت کلی تولید در آلمان همچنان در وضعیت رکود قرار دارد. طبق اعلام WV Stahl، تولید فولاد برای سه سال متوالی زیر ۴۰ میلیون تن باقی مانده است. سایر شاخصهای اقتصادی نیز تصویری ناخوشایند را نشان میدهند. تقاضا در سطحی بحرانی پایین است و عرضه محصولات فولادی در بازار نیز به پایینترین سطح تاریخی خود رسیده و مجموعاً ۲۷ میلیون تن محصول نهایی در سال ۲۰۲۴ تولید شده است که ۷ درصد کمتر از سال ۲۰۲۳ است.
از سال ۲۰۱۷، بازار فولاد آلمان یکسوم حجم پیشین خود را از دست داده است. این در حالی است که اقتصادهای فراساحلی و سایر کشورهای صنعتی اتحادیه اروپا وضعیت بهتری دارند. با نزدیک شدن به انتخابات دولت آینده کرستین ماریا ریپل، مدیرعامل WV Stahl، از سیاستگذاران خواست که اقداماتی برای بازگرداندن قدرت آلمان بهعنوان یک قطب صنعتی انجام دهند.
مشکلات اساسی صنعت فولاد آلمان
ریپل اشاره کرد که کشور آلمان بهشدت از ترکیب واردات ارزانقیمت و هزینههای غیررقابتی برق آسیب دیده است. او اظهار داشت که تنها هزینههای شبکه برق در سال گذشته، هزینهای ۳۰۰ میلیون یورویی (۳۱۳ میلیون دلار) را بر دوش تولیدکنندگان فولاد گذاشته است.
وی همچنین اظهار داشت که با روی کار آمدن دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا، آلمان و اتحادیه اروپا دیگر نمیتوانند پشت استدلالهای مربوط به سازگاری با سازمان تجارت جهانی (WTO) پنهان شوند.
جزئیات تولید
تولید فولاد خام از طریق روش کوره اکسیژنی (BOF) با افزایش ۳.۳ درصدی به ۲۶.۴ میلیون تن رسید. همچنین تولید از طریق روش کوره قوس الکتریکی (EAF) نیز با افزایش ۱۰.۲ درصدی به ۱۰.۸ میلیون تن رسید.
افزایش تولید از طریق روش EAF به این دلیل است که در سال ۲۰۲۳، قیمت برق بهطور غیرعادی افزایش یافته بود و فعالیت این بخش را کاهش داده بود.
تولید در دسامبر ۲۰۲۴
این اثر را میتوان در آمارهای دسامبر ۲۰۲۴ نیز مشاهده کرد؛ زمانی که تولید از طریق EAF نسبت به سال گذشته ۳.۱ درصد کاهش یافت. عرضه برق در آلمان در ماه گذشته و این ماه مجدداً تحت تأثیر افزایش قیمتها به دلیل کاهش تولید انرژیهای تجدیدپذیر قرار گرفت.