به گزارش روابط عمومی «شرکت خدمات عمومی فولاد ایران»، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴، به ارزش ۷۷.۸ میلیارد یورو محصولات آهن، فولاد و محصولات مرتبط را صادر کرد، در حالی که واردات این محصولات به ۷۳.۱ میلیارد یورو رسید که به مازاد تجاری ۴.۷ میلیارد یورو منجر شد. این اطلاعات توسط یورواستات گزارش شده است.
مقایسه با سال ۲۰۱۹ نشان میدهد که تجارت این محصولات به طور قابل توجهی افزایش یافته است؛ صادرات ۱۵.۲ درصد (۱۰.۳+ میلیارد یورو) و واردات ۲۳.۷ درصد (۱۴.۰+ میلیارد یورو) افزایش یافته است. این رشد علیرغم کاهش فیزیکی صادرات به میزان ۱۷.۳ درصد و واردات به میزان ۱.۶ درصد اتفاق افتاده است که نشاندهنده افزایش قیمتها است.
در سال ۲۰۲۴، ترکیه به یکی از شرکای تجاری کلیدی اتحادیه اروپا در زمینه صادرات و واردات آهن و فولاد تبدیل شد: این کشور در میان کشورهای واردکننده این محصولات از اتحادیه اروپا در جایگاه اول (۶.۲ میلیارد یورو) و در میان کشورهای صادرکننده به اتحادیه اروپا در جایگاه سوم (۳.۵ میلیارد یورو) قرار گرفت.
دومین شریک بزرگ برای صادرات به اتحادیه اروپا ایالات متحده بود (۵.۴ میلیارد یورو)، که به دنبال آن بریتانیا (۴.۰ میلیارد یورو)، سوئیس (۲.۱ میلیارد یورو) و مکزیک (۱.۷ میلیارد یورو) قرار دارند.
از سوی واردات، بزرگترین تأمینکننده آهن و فولاد به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ هند بود (۳.۹ میلیارد یورو)، که پس از آن کره جنوبی (۳.۶ میلیارد یورو)، چین (۳.۵ میلیارد یورو) و بریتانیا (۳.۲ میلیارد یورو) قرار دارند.
بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴، صادرات آهن و فولاد اتحادیه اروپا به مکزیک ۵۴.۱ درصد افزایش یافته و به ایالات متحده ۵۱.۱ درصد رشد کرده است. در عین حال، واردات این محصولات از هند ۸۹.۲ درصد و از کره جنوبی ۴۳.۰ درصد افزایش داشته است.
ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ به مقصد اصلی صادرات محصولات آهن و فولاد تبدیل شد و به ارزش ۸.۰ میلیارد یورو از این محصولات خریداری کرد که نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۴۵.۱ درصد داشته است. پس از آن بریتانیا (۶.۳ میلیارد یورو)، سوئیس (۳.۵ میلیارد یورو)، نروژ (۲.۹ میلیارد یورو) و چین (۲.۸ میلیارد یورو) قرار دارند.
در میان شرکای وارداتی، چین پیشرو بود و به اتحادیه اروپا محصولات به ارزش ۱۲.۵ میلیارد یورو تامین کرد که ۳۷.۳ درصد از کل واردات این دسته را تشکیل میدهد. پس از آن ترکیه (۴.۶ میلیارد یورو)، بریتانیا (۲.۹ میلیارد یورو)، ایالات متحده (۲.۰ میلیارد یورو) و هند (۱.۷ میلیارد یورو) قرار دارند.
از سال ۲۰۱۹، واردات محصولات آهن و فولاد از ترکیه، هند و چین به طور قابل توجهی افزایش یافته است: به ترتیب ۸۲.۴، ۴۰.۵ و ۳۷.۰ درصد.
همچنین طبق گزارش پیشین مرکز GMK، در سال ۲۰۲۴ اتحادیه اروپا واردات محصولات فولادی تخت را نسبت به سال ۲۰۲۳ به میزان ۷.۵ درصد افزایش داده و به ۲۱.۶۸ میلیون تن رسانده است. واردات برای اولین بار پس از دو سال رکود، افزایش یافته است. محصولات تخت نورد گرم به طور سنتی بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص میدهند – ۱۰.۸۱ میلیون تن، که نسبت به سال گذشته ۴.۳ درصد افزایش داشته است.