به گزارش روابط عمومی «شرکت خدمات عمومی فولاد ایران»، قطعی گاز و محدودیتهای انرژی، در سالهای اخیر به یکی از معضلات بزرگ صنعت فولاد ایران تبدیل شده است. در فصل زمستان، بسیاری از فولادسازان به دلیل کمبود گاز، با کاهش یا توقف تولید مواجه میشوند و همین مساله، علاوه بر کاهش درآمد و سودآوری، برنامهریزی تولید و صادرات را مختل میکند.
پارس فولاد سبزوار نیز در بهمنماه امسال از این بحران بینصیب نماند. گزارش عملکرد ماهانه این شرکت نشان میدهد که تولید آن به دلیل قطعی گاز، افت شدیدی را تجربه کرده است.
این در حالی است که این شرکت یکی از تولیدکنندگان مهم آهن اسفنجی در کشور محسوب میشود؛ با این حال، افزایش نرخ ارز تا حدودی از شدت افت درآمد این شرکت کاسته است.
پارس فولاد سبزوار از ابتدا تا امروز
شرکت پارس فولاد سبزوار یکی از طرحهای بزرگ فولادی کشور بوده که در راستای سیاستهای توسعه صنعت فولاد ایران شکل گرفته است. این مجموعه که در شهرستان جوین استان خراسان رضوی واقع شده، در ابتدا به عنوان یکی از هشت طرح فولادی استانی تحت مالکیت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) قرار داشت.
در سال ۱۳۹۳، طی فرآیند خصوصیسازی و بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، این طرح به شرکت اپال کانی پارس واگذار شد. در آن زمان، میزان پیشرفت فیزیکی واحد احیای مستقیم ۴۲.۶۷ درصد و واحد فولادسازی ۴۲.۸ درصد بود. با ایجاد هیئت اجرایی جدید، روند تکمیل پروژه سرعت گرفت و در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۴، شرکت پارس فولاد سبزوار تأسیس شد و رسماً مدیریت طرح را بر عهده گرفت.
این شرکت در راستای سیاستهای کلان توسعه فولاد کشور، در سال ۱۳۹۹ به سهامی عام تبدیل شد و در سال ۱۴۰۰ با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در بازار سرمایه پذیرش گردید. در شهریور همان سال، عرضه اولیه سهام آن انجام شد و حدود ۲.۹ میلیون کد بورسی در این عرضه مشارکت داشتند.
محل اصلی فعالیت شرکت در کیلومتر ۵۵ جاده سبزوار، اسفراین قرار دارد و به عنوان یکی از بازیگران صنعت فولاد کشور، نقش بسزایی در تامین نیازهای داخلی این حوزه ایفا میکند.
پارس فولاد سبزوار چه محصولاتی را تولید میکند؟
طبق گزارشهای فعالیت ماهانه، پارس فولاد سبزوار در سبد تولیدی خود محصولاتی نظیر آهن اسفنجی و بریکت را تولید میکند. البته تمرکز فولاد سبزوار در تولید آهن اسفنجی است.
مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید محصولات شامل گندله و گاز است که طبق استانداردهای موجود به ازای تولید هر واحد آهن اسفنجی ۱.۴ واحد گندله و ۳۱۵ مترمکعب گاز مصرف می شود. گندله مورد نیاز شرکت به طور عمده از طریق بورس کالا و شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان تامین میشود.
قطعی گاز تولید فولاد سبزوار را از مدار خارج کرد
نگاهی به گزارش فعالیت ماهانه شرکت فولاد سبزوار نشان میدهد شرکت در بهمنماه امسال ۳۷ هزار و ۲۲۷ تن از محصولات خود را تولید کرده است که بیشتر از ۳۵ هزار تن از آن شامل آهن اسفنجی میشود.
مقایسه این رقم با تولید ماه گذشته شرکت یعنی دی افت ۳۹ درصدی با بهمن سال گذشته کاهش ۳۰ درصدی و با میانگین ۱۲ ماه گذشته سقوط ۴۰ درصدی را نشان میدهد.
با توجه به این ارقام میتوان گفت فولاد سبزوار در بهمنماه امسال کارنامه خوبی در تولید نداشته که ناشی از قطعی گاز است.
فولاد سبزوار در کدال اطلاعیه داد: طبق اعلام شرکت گاز استان خراسان رضوی به دلیل ناترازی گاز و برودت هوا، گاز واحد احیا مستقیم این شرکت از هجدهم بهمن به طور کامل قطع و از مدار تولید خارج گردیده است.
کاهش فروش فولاد سبزوار به دنبال افت تولید
طبق گزارش فعالیت ماهانه فولاد سبزوار، شرکت در بهمنماه کاهش فروش داشته که ناشی از افت تولید است.
به صورتی که حجم فروش این شرکت نسبت به بهمنماه سال گذشته ۲۴ درصد و نسبت به میانگین ۱۲ ماه اخیر ۳.۵ درصد کاهش داشته و به ۵۸ هزار و ۶۷۰ تن رسیده است.
البته همانطور که در نمودار مشخص است، میزان فروش شرکت نسبت به ماه گذشته ۳۷ درصد بالا رفته که ناشی از فروش فولاد سبزوار از انبار است.
رشد درآمد فولاد سبزوار به واسطه افزایش قیمت دلار
نگاهی به گزارش فعالیت ماهانه شرکت پارس فولاد سبزوار در بهمنماه امسال نشان میدهد شرکت در این ماه هزار و ۹ میلیارد تومان از فروش محصولات خود درآمد داشته که نسبت به ماه گذشته ۴۷ درصد و نسبت به میانگین ۱۲ ماه اخیر ۱۹ درصد افزایش داشته است.
به وضوح مشخص است که رشد قمیت دلار درآمد شرکت را تقویت کرده و از افت شدید درآمد نسبت به بهمن سال گذشته جلوگیری کرده است. چرا که درآمد شرکت در این ماه نسبت به بهمن سال گذشته تنها هشت درصد پایین آمده؛ گفتنیست اگر نرخ دلار در این مدت ثابت بود، این عدد بیشتر افت میکرد.